Dla lepszej oceny dotychczasowego sposobu żywienia i skorygowania błędów żywieniowych, proszę o spisywanie przez co najmniej 4 dni swojego menu – ważne jest dla mnie, ile zjedli Państwo na poszczególne posiłki oraz w jakich godzinach miały one miejsce (owoc, cukierek, czy sok, to też posiłek z żywieniowego punktu widzenia!). Dodatkowo warto zaznaczyć, gdzie odbywał się posiłek oraz jak się po nim Państwo czuliście (mam na myśli zarówno odczucia głodu/sytości, jak i ewentualne dolegliwości po jedzeniu). Pomocą może służyć dzienniczek żywieniowy, który znajduje się niżej:
Proszę zabrać na wizytę również aktualne wyniki badań krwi (morfologia, poziom glukozy na czczo, poziom cholesterolu z podziałem na frakcje HDL i LDL, triglicerydy, sód, potas), a jeśli chorują Państwo przewlekle – proszę o spis przyjmowanych leków.
Ostatnie wpisy
- Dieta dla skóry, część II – witaminy
- Dieta dla skóry
- O roli cynku w organizmie. Odporność, uczenie się, hormony.
- ABC zdrowia – litera O
- ABC zdrowia – litera N
Archiwa
- listopad 2023
- październik 2014
- wrzesień 2014
- sierpień 2014
- lipiec 2014
- czerwiec 2014
- maj 2014
- kwiecień 2014
- marzec 2014
- luty 2014
- styczeń 2014
- grudzień 2013
- luty 2010